Ingunn Moser,
adm.direktør og
forstander

Å sikre grunnlaget for drift og utvikling av våre virksomheter vil alltid være viktigst

Diakonhjemmets historiske grunnlag var med og definerte utviklingen av moderne helseinstitusjoner i Norge og har vært med på å prege innretningen av vår faglige kjerneaktivitet.

Kunnskaps- og kompetanseutvikling har alltid gått hånd i hånd med helse- og omsorgstjenestene.  Å tilby utdanning, omsorg- og helsetjenester var livsviktig for mange mennesker i 1890, lenge før velferdsstaten slik vi kjenner den i dag, var bygd. Å drive tilby omsorg, helse, utdanning og forskning i 2023 er fortsatt livsviktig for mange.

Diakonhjemmets virksomheter driver faglig, profesjonelt arbeid for å hjelpe mennesker med ulike behov, lidelser og problemer – fysiske, psykiske og sosiale. De er også langsiktige samarbeidspartnere for offentlige myndigheter og del av den felles helse- og omsorgstjenesten. Alle våre virksomheter er opptatte av å være trygge og solide leverandører av tilbud og tjenester som er nødvendige for den enkelte; student, bruker, pasient eller pårørende.

I 2023 har vi derfor tatt krevende, strategiske beslutninger for å sikre at vi har styringsfart og det økonomiske grunnlaget som vi trenger for å levere med kvalitet. Vi har derfor avviklet, justert og forbedret, for å kunne legge til rette for ny utvikling og satsinger. Tre hendelser viser spennvidden i årets arbeid: Diakonhjemmet Omsorg avviklet hjemmetjenestene. Fagskolen Diakonova feiret sin offisielle åpning og er i gang med de første kullene i Oslo og Bergen. Oslo bystyre gjorde vedtak og inngikk avtale om et nytt sykehjem med 138 langtidsplasser på Diakonhjemmet.

I 2023 har vi også videreført våre tradisjoner og gjennomført flere prosjekter sammen med andre diakonale organisasjoner. Vi har styrket vår tilknytning til flere internasjonale organisasjoner. Dette har bidratt til refleksjonen om vår diakonale egenart og samfunnsrolle, og det som gjør oss litt forskjellige fra andre.

Å sikre grunnlaget for drift og utvikling av våre virksomheter vil alltid være viktigst. Det er på denne måten at vi fortsatt kan være en relevant ideell og diakonal samfunnsaktør.

I 2023 har vi derfor tatt krevende, strategiske beslutninger for å sikre at vi har styringsfart og det økonomiske grunnlaget som vi trenger for å levere med kvalitet. Vi har derfor avviklet, justert og forbedret, for å kunne legge til rette for
ny utvikling og satsinger.

Ingunn Moser, adm. direktør og forstander