Fagskolen Diakonova åpnet i august og studentene er på plass.

Fagskolen Diakonova AS 

Fagskolen Diakonova skal tilby utdanninger som svarer på samfunnets behov, og gi muligheter for kvalifisering og utvikling til flere. Studietilbudene skal gi kompetanse som er etterspurt i arbeidslivet, og bidra til å møte behovene for kvalifiserte yrkesutøvere i helse-, omsorg- og velferdstjenestene.

Fagskolen Diakonova er en ideell fagskole innenfor helse og omsorg med en diakonal, verdibasert og inkluderende profil. DnD opprettet Fagskolen Diakonova i oktober 2021 i samarbeid med Stiftelsen Diakonova Haraldsplass og Ferd, og skolen ble akkreditert av NOKUT på forsommeren 2022.

Målet er å tilby høyere yrkesfaglig utdanning som gir kompetanse som er etterspurt i arbeidslivet, og bidra til å møte behovene for kvalifiserte yrkesutøvere i helse- og omsorgstjenestene. Fagskolen skal ha en praktisk tilnærming til fagene, og legger vekt på å ha tette bånd til arbeidslivet.

Skolen startet opp med sitt første kull med studenter under høsten 2023. 6. mars 2023 fikk skolen tildelt totalt 80 studieplasser på tvers av Oslo og Bergen, og senest 4. april ble skolen tildelt 3,5 MNOK fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse til tre nye utviklingsprosjekter.

Fagskolen Diakonova AS ble stiftet i oktober 2021 og eies gjennom et holdingselskap av Diakonhjemmet (50,1%), Haraldsplass Diakonale Stiftelse, Stiftelsen Diakonova og Ferd AS.

Fagskolen hadde en omsetning på 2,3 MNOK og et resultat på -5,4 MNOK. Eiendelene i form av bankinnskudd utgjorde 13,4 MNOK, av totale eiendeler på 13,7 MNOK. Bankinnskuddet må sees opp mot balanseførte, forskuddsbetalte prosjektmidler som utgjorde 10,7 MNOK. Egenkapitalen per 31.12.2023 var 1,5 MNOK. I 2024 har eier gjennomført en kontantemisjon på 6 MNOK.

Fakta om Fagskolen Diakonova i 2023: 

  • 56 nye studenter.
  • 347 søkere.
  • 4 ansatte.

Les mer om Fagskolen Diakonova her. 

Nøkkeltall:

56

2023

Studenter

4

2023

Ansatte

Fagskolen Diakonova: 

Spennende samarbeid for å hjelpe mennesker ut i arbeidslivet

Fagskolen Diakonova og Ringerike kommune har inngått samarbeid hvor Fagskolen Diakonova skal tilby Omsorgsmedhjelperkurs for å hjelpe mennesker ut i jobb!