Glimt fra
                 2023

                                                     Her har vi samlet noen høydepunkter
                                                     fra de ulike virksomhetene i 2022. 

Fagskolen Diakonva hadde offisiell åpning i august og studentene er i gang. 

                 Glimt fra
                 2023

                                                     Her har vi samlet noen høydepunkter
                                                     fra de ulike virksomhetene i 2022. 

Diakonhjemmet sykehus

Besøk fra Geneve for å lære oss å sy sammen levatormuskel

Møt professor Frédéric Ris fra Geneva University Hospital. 10. november demonstrerte han for Line Schjøth-Iversen og kolleger hvordan han syr sammen levatormuskelen i bekkenbunnen.

Les mer

VID:

Disputas: Å lære fra mennesker med alvorlig grad av utviklingshemming

 Personer med alvorlig grad av utviklingshemming er en sårbar gruppe. De er ofte ekskludert fra sentrale samfunnsområder, og kan lett bli utsatt for maktmisbruk og krenkelser. Avhandlingen er viktig for å forstå hvordan deres menneskeverd kan ivaretas, påpeker Synne Nese Skarsaune.
3. oktober disputerte hun med avhandlingen «Learning from Persons with Profound Intellectual and Multiple Disabilities: An Ethnographic Study Exploring Self-Determination and Ethics of Professional Relations»
Avhandlingen utforsker retten til selvbestemmelse for personer med alvorlig grad av psykisk utviklingshemming.

Les mer

Diakonhjemmet Omsorg: 

50 år med barnehage på Diakonhjemmet

50 år med barnehage på Diakonhjemmet har gitt mye erfaring. Barnehagene er viktige både som en psykisk helsefremmende arena og som bidragsyter av verdier. Målet er at barna i våre barnehager skal lære å tåle livets ruskevær.

Les mer

Fagskolen Diakonova: 

Har mottatt tilsagn om tilskudd på 8,2 millioner til fleksibel og desentralisert utdanning

Mottatt tilskudd skal benyttes til utvikling av fleksibel og desentralisert utdanning i kommunene Hurdal, Tinn, Tromsø og på Helgeland.

Les mer

Diakonhjemmet Stiftelse:

Bystyret vedtok nytt sykehjem på Diakonhjemmet

Etter 8 år med planleggingsarbeid, og to runder med anbudskonkurranse, vedtok Oslos bystyre den 24. mai et nytt sykehjem med 138 langtidsplasser på Diakonhjemmet.

Les mer

Diakonhjemmet sykehus:

Samarbeider på tvers
om eldre med brudd

I oktober har ergoterapeuter, fysioterapeuter og sykepleiere fra Frogner, Ullern og Vestre Aker hospitert på Ortopedi A. Målet er å sikre sømløse pasientforløp for eldre med brudd.

Les mer

VID: 

Rekordmange stipendiater samlet

Hele 115 studenter deltar nå på et av VIDs ph.d.-programmer. Nylig var alle samlet for første gang. 
Aldri før har VID hatt så mange ph.d.-studenter: Per september var 115 studenter tilknyttet et av VIDs to ph.d.-programmer. Rett under 80 av studentene er tilknyttet ph.d.-programmet i diakoni, verdier og profesjonell praksis, mens rett under 40 er tilknyttet ph.d.-programmet i teologi og religion.

Les mer

Diakonhjemmet Omsorg:

Ikke fullt så ny lenger og med mange tanker 

Administrerende direktør Tove Kreppen Jørgensen trives veldig godt i Diakonhjemmet Omsorg. I løpet av tiden i fra hun startet i mars og frem til nå har hun møtt veldig mange flinke folk. Hun har truffet fornøyde brukere, både barn og eldre.

Les mer

Diakonhjemmet Stiftelse: 

En fotoutstilling som ønsker å si noe om hva diakoni kan være

Mange vet ikke hva diakoni er. Derfor har seks diakonale organisasjoner samarbeidet om et fotoprosjekt med sterke historier, og forfatter Lars Saabye Christensen har skrevet en salme til utstillingen.
Fotoutstillingen har i 2023 vært stilt ut på Rådhusplassen i Oslo, ved Nidarosdomen under Olavsfest, i Andebu hos Stiftelsen Signo, og ved Diakonhjemmet og VID vitenskapelige høgskole i Oslo.

Les mer

Diakonhjemmet sykehus: 

– Her føler jeg meg
trygg og velkommen

Dag Vadla kommer rett fra CT etter tredje cellegiftkur. Han er spent på hva kreftlege Line Fronth kan fortelle om hans videre utsikter. Uansett svar, om kort tid reiser han på safari i Afrika med kona og sønnen.
Dag Vadla ser positivt på livet. Han finner mening og glede i det meste, også i å fortelle hvordan det er å være kreftpasient på Diakonhjemmet sykehus.

Les mer

Fagskolen Diakonova: 

Feiring av offisiell åpning i Oslo og Bergen 

Rektor Gry Ulvedalen ønsket det første kullet med studenter velkommen, først i Oslo og deretter i Bergen. 
Den etterlengtede dagen ble i Oslo åpnet av Usman Ahmad Mushtaq, byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester i Oslo. Ahmad Mushtaq uttrykte sin begeistring for at fagskolen skal bidra til positiv endring innen helse og omsorg. Byråden er selv utdannet lege og har hatt sin praksis på Diakonhjemmet sykehus.

Les mer

Diakonhjemmet Omsorg:

– Omsorg+ er
et godt sted å være

– Noen av de viktigste arbeidsdagene for oss er de dagene man vet at det er tyngst for eldre, både for de som bor hos oss eller på andre steder i Oslo. Derfor stenges ikke noe ned i høytidsdagene, men det lages godt med aktiviteter for dem som er til stede i Omsorg+, sier daglig leder i Diakonveien Omsorg+, Hamid Reza Irai.

Les mer

VID:

Ny publiseringsrekord
for VID

I 2022 produserte VIDs ansatte over 250 publiseringspoeng, og ble en av få norske universiteter og høgskoler med en økning. 
Norske universitet og høgskoler fikk en nedgang i antall publiseringspoeng på 6,5 prosent fra 2021 til 2022. Ved VID har trenden gått i motsatt retning: Antall publiseringspoeng endte i fjor på 252,91, en økning på 5,2 prosent.
- Dette er det høyeste antall publiseringspoeng vi har hatt ved VID noen gang, påpeker prorektor for forskning ved VID, Gunhild Odden.

Les mer

Fagskolen Diakonova:

Spennende samarbeid for å hjelpe mennesker ut i arbeidslivet

Fagskolen Diakonova og Ringerike kommune har inngått samarbeid hvor Fagskolen Diakonova skal tilby Omsorgsmedhjelperkurs for å hjelpe mennesker ut i jobb!

Les mer

Diakonhjemmet Stiftelse:

– Et privilegium

– Det er et privilegium å lede Diakonhjemmets hovedstyre og året 2023 var intet unntak. På tampen av året, tenker jeg som styreleder på hva vi har bidratt til som styret og hvilket samspill vi har hatt med administrasjonen. Jeg vil gjerne dele noen få betraktninger, skriver styreleder for Det norske Diakonhjem, Paul Erik Wirgenes.

Les mer