Diakonhjemmet Omsorg AS

Diakonhjemmet Omsorg skal utvikle og gi stabil, nyskapende og bærekraftig omsorg til mennesker i sårbare situasjoner. Diakonhjemmet Omsorg har tilbud innen sykehjem,
omsorg+ og barnehager. 

Diakonhjemmet Omsorg sitt oppdrag er å utvikle og gi stabil, nyskapende og bærekraftig omsorg til mennesker i sårbare situasjoner, med vekt på behov knyttet til aldring og oppvekst, og med utgangspunkt i brukerens behov uavhengig av tro, legning og etnisitet.

Diakonhjemmet Omsorg samarbeider tett med VID vitenskapelige høgskole, Fagskolen Diakonova og Diakonhjemmet sykehus, og har delte stillinger og utveksling av ansatte. Virksomheten prioriterer vekst i Oslo, omkringliggende kommuner og i tilknytning til VID vitenskapelige høgskole sine fagmiljøer og lokasjoner – og vil øke antall sykehjemsplasser i porteføljen med over 30 % når det nye sykehjemmet står ferdig i 2027.

Diakonhjemmet Omsorg AS er 100% eid av Det norske Diakonhjem og har i 2023 hatt en omsetning på 547 MNOK og årsresultatet er -28,4 MNOK.

Selskapet har ikke tilfredsstillende lønnsomhet og det er iverksatt tiltak for omstilling. Det har vært tett oppfølging av økonomien i selskapet, med vekt på effektivitetsfremmende tiltak, forsvarlig likviditet og egenkapital. Hjemmetjenester ble besluttet avviklet pga. svake økonomiske utsikter.

Diakonhjemmet Omsorg har pr. 31.12.2023 egenkapital på 2 MNOK mot 30,5 MNOK på tilsvarende tidspunkt i 2022. Kontantstrømmen var negativ med 4,6 MNOK.  I februar 2024 har eier gjennomført kontantemisjon på 20 MNOK. Aksjeverdiene av Diakonhjemmet Omsorg er på denne bakgrunn skrevet ned i 2023 i morselskapet.

Diakonhjemmet Omsorg AS eier 100 % av Diakonhjemmet Barnehage Steinerud AS og Diakonhjemmet Barnehage Borgenveien AS som ble skilt ut som egne selskaper fra 2023 pga. en lovendring med krav om organisering i egne rettssubjekter.

Årsresultat og egenkapital for Diakonhjemmet Barnehage Steinerud var i 2023 hhv. 0,5 MNOK og 1 MNOK. Årsresultat og egenkapital for Diakonhjemmet Barnehage Borgenveien var i 2023 hhv. -0,3 MNOK og 0,4 MNOK.

Fakta om Diakonhjemmet Omsorg i 2023:

  • 500 ansatte.
  • 370 beboere på sykehjem.
  • 134 beboere på omsorg+-boliger. 
  • 112 barn i barnehagene.

Les mer om Diakomhjemmet Omsorg her. 

Nøkkeltall:

370

2023

Beboere på sykehjem

500

2023

Ansatte

Diakonhjemmet Omsorg:

50 år med barnehage på Diakonhjemmet

50 år med barnehage på Diakonhjemmet har gitt mye erfaring. Barnehagene er viktige både som en psykisk helsefremmende arena og som bidragsyter av verdier. Målet er at barna i våre barnehager skal lære å tåle livets ruskevær.

Les mer