Glimt fra 2020

Her har vi samlet noen høyde-
punkter fra de ulike
virksomhetene i 2020. 

Første dag i ny jobb ved Diakonveien Omsorg+. Samtlige ansatte samlet for et historiske gruppebilde – med én meters avstand.

Glimt fra 2020

Her har vi samlet noen høyde-
punkter fra de ulike
virksomhetene i 2020. 

Diakonhjemmet Sykehus

- Jeg føler landet trenger meg

Julie Berntsen er 29 år og jobber med de sykeste koronapasientene på Diakonhjemmet Sykehus. Hun har knapt snakket med samboeren sin på to måneder, men mener likevel at hun har verdens beste jobb.

Les mer

Diakonhjemmet Omsorg

Mens Norge var stengt startet storsatsing på hjemmetjenester

Den 1. april startet den nye avtalen med Oslo kommune som gjør at Diakonhjemmet Omsorg Hjemmetjenester nå har 1039 brukere av hjemmesykepleie og praktisk bistand og vokser stadig.

Les mer

VID vitenskapelige høgskole

VID etablerer desentralisert utdanning i sykepleie på Helgeland

Høgskolestyret for VID har besluttet å opprette et deltidstilbud innen sykepleie på Helgeland med oppstart høsten 2021.

Les mer

Diakonhjemmet stiftelse

Vår diakonale kraft

Det vanket gode råd og utfordringer fra ulike aktører innenfor kirke, diakoni og politikk på det to dager lange seminaret i forbindelse med innsettelsen av Ingunn Moser. Hvordan svarer Diakonhjemmet på utfordringene?

Les mer

Diakonhjemmet Omsorg

Første beboer på plass: – Fenomenal fin leilighet!

– Se her – jeg kan gå rett ut på verandaen – dette blir bra. Jeg har vært pianist hele mitt liv. Nå gleder jeg meg til å spille for de andre beboerne. 88-årige Randi Kvile Sickel smiler bredt der hun sitter i sin nye leilighet i Diakonveien Omsorg+, og gleder seg over at familien bærer inn møbler og kjøkkentøy.

Les mer

Diakonhjemmet Sykehus

Flere behandlinger på Senter for kreftbehandling

I mars 2020 ble Senter for kreftbehandling ved Diakonhjemmet Sykehus åpnet. Senteret er gradvis utvidet og har nå et fullverdig tilbud for medikamentell behandling ved de vanlige kreftformene. Rundt 50 pasienter får ukentlig behandling i nyoppussede og utvidede lokaler.

Les mer

VID vitenskapelige høgskole

VID etablerer deltids-utdanninger i sykepleie og vernepleie i samarbeid med Bærum kommune

Høgskolestyret for VID har besluttet å opprette et deltidstilbud innen sykepleie og vernepleie i samarbeid med Bærum kommune, med oppstart høsten 2021.

Les mer

Diakonhjemmet Omsorg

Har levd 35 år med hiv

Rundt 2000 mennesker over 50 år lever med hiv i Norge. Mange har levd med hiv siden før medisin-revolusjonen i 1996. Per Miljeteig er en av dem. Han har levd med hiv i 35 år. Det har satt sine spor.

Les mer

Diakonhjemmet sykehusapotek

Ny utgave av lærebok i legemiddelhåndtering

«Legemiddelhåndtering» er ute i ny utgave. I fjor fikk farmasøytene Merethe Nilsen, Marianne Winther Munkerud, Lene Andberg og Kirsten K. Viktil fra Diakonhjemmet Sykehusapotek oppdraget om å gjøre en omfattende revidering av læreboken.

Les mer

Diakonhjemmet stiftelse

Blant de første med omfattende bærekraft-sertifisering

Diakonhjemmet hage har fått godkjent første fase av BREEAM Communities – et internasjonalt sertifiseringssystem for bærekraft ved større områdeutviklinger.

Les mer

Diakonhjemmet stiftelse

Èn meter kjærlighet

Tema for årets adventshefte er juletrelenker – et gammelt symbol på fellesskap og samhørighet. Lenkene i meditasjonsheftet skal minne oss om å vise solidaritet og samhold.

Les mer