VID har blitt Miljøfyrtårn

Vi kan nå stolt fortelle at VID har blitt Miljøfyrtårn. I en høytidelig markering i Oslo rådhus 16. desember fikk VID overrakt et Miljøfyrtårn-diplom som et flott og synlig bevis på sertifiseringen.

Vi i VID ønsker å være med på å bygge kultur for bærekraft og for en grønn omstilling. Bærekraft er ett av områdene som høgskolestyret har vedtatt at skal være særlig i fokus i perioden 2020-2021. Vi har derfor inngått et samarbeid med miljøfyrtårn.no.

Det betyr at vi jobber for å utvikle en helhetlig miljøledelse, der alle enhetene har som mål å kontinuerlig redusere sine lokale miljøpåvirkninger i samsvar med VIDs overordnede arbeid for miljø og bærekraft.

– VID ønsker å være en foregangsinstitusjon når det gjelder arbeidet med å nå FNs bærekraftsmål og reduksjon av klimavtrykk, og jeg vet at både studenter, medarbeidere, ledelsen og høgskolestyret forventer at vi tar en slik posisjon, uttaler en begeistret rektor Bård Mæland.

VID som Miljøfyrtårn

Et fyrtårn lyser opp og viser vei. Nå begynner jobben med å gjøre dette til noe mer enn et pent sertifikat på veggen, og for å få til det må vi engasjere de ansatte og studentene.

Selve Miljøfyrtårn-diplomet mottok VID Oslo i en høytydelig sermoni i Oslo rådhus 16. desember. Arbeidsgruppa som har ledet jobben med Miljøfyrtårn-sertifiseringen var representert på Rådhuset under overrekkelsen ved Elisabeth Nilsen Aas, Bjørn Erik Trongkleiv og Ingvild Skansen.

Veien videre

VID Oslo er ikke alene om arbeidet med å bli Miljøfyrtårn. VID Bergen ble Miljøfyrtårn-sertifisert 17. desember, og det neste studiestedet som står for tur er VID i Tromsø. Stavanger og Sandnes skal også sertifiseres når de er på plass i nye lokaler.

– Med dette går startskuddet for VIDs videre prosess for å bli en høgskole med en enda tydeligere bærekraftsprofil, sier rektor Bård Mæland.
Fra venstre: Bård Mæland og studentdiakon Elisabeth Nilsen Aas. Foto: Iselin Bråten Yucedag.

Høyt nivå på årets Forsker Grand Prix

Stipendiat og høgskolelektor Ellen Syrstad var først ute når ti forskere konkurrerte om stemmene på årets Forskning Grand Prix i Oslo.

Les mer