Årets milepæler

Her har vi samlet noen høyde-
punkter fra de ulike
virksomhetene i 2019. 

Årets milepæler

Her har vi samlet noen høyde-
punkter fra de ulike
virksomhetene i 2019. 

Diakonhjemmet stiftelse

– Dere er en pilar i vår omsorg

– Vi er her i dag for å si at det er viktig for oss å satse på ideell omsorg. Dere er en pilar i vår omsorg – en nøkkel i velferden og omsorgen i Oslo. Diakonhjemmet er en av flere viktige aktører som går foran, og er innovative.

Les mer

Diakonhjemmet Sykehus

Først ute med modernisert pasientjournalsystem

Diakonhjemmet er det første sykehuset i landet som innfører det nye elektroniske pasientjournalsystemtet DIPS Arena.  

Les mer

Diakonhjemmet stiftelse

Idar Magne Holme slutter ved Diakonhjemmet

Hovedstyret informerer om at forstander/adm.dir. Idar Magne Holme har sagt opp sin stilling ved Det norske Diakonhjem, og slutter 1. september 2019. Styret uttrykker takknemlighet for Holmes store innsats gjennom fjorten år, som en tydelig ideologisk leder med store visjoner både for norsk diakoni og for Diakonhjemmets utvikling.

Les mer

VID

VID Rogaland samlokaliseres i Stavanger

Høgskolestyret har tatt en enstemmig beslutning om samlokalisering av VIDs studiesteder i Rogaland. Den samlede vurderingen er at VID vil kunne utvikle seg som en sterkere merkevare for studenter, og en tyngre kunnskapsaktør og samarbeidspartner i rammen av Stavanger som kontekst. Samlokaliseringen vil etter planen skje i 2022.

Les mer

Diakonhjemmet stiftelse

– Vi skal være synlige og søke samarbeid

Diakonhjemmets nye administrerende direktør og forstander, Ingunn Moser, vil skape koblinger og knytte folk og ideer sammen. De første dagene har hun brukt på å besøke noen av Diakonhjemmets mange virksomheter.

Les mer

Diakonhjemmet Omsorg

OBOS og Diakonhjemmet utvikler seniorboliger

Diakonhjemmet og OBOS har inngått en avtale om å utvikle seniorboliger sammen. De 60 første leilighetene kommer på Lambertseter i Oslo.

Les mer

Diakonhjemmet Omsorg

- Dette er et fantastisk prosjekt!

Fotoutstillingen på Sagenehjemmet, med beboerne egne bilder, imponerte Morten Krogvold. – Dette er et fantastisk prosjekt! Noen av bildene gjør inntrykk og de sitter på netthinnen allerede, sier den anerkjente fotografen.

Les mer

VID

VID inn i universitetsallianse

VID har gått inn i en verdibasert europeisk universitetsallianse som har til formål å fremme felleskap og sosial inkludering i samfunnet. Alliansen har fått navnet "European University Alliance for Integration, Inclusion and Involvement" (3IN).

Les mer

Diakonhjemmet Sykehusapotek

Har du hørt medisinpodden?

Medisinpodden handler om legemidler og legemiddelbruk, sykdommer og bivirkninger. Medisinpodden er først og fremst laget for pasienter og pårørende, men også for helsepersonell, studenter og alle andre som har lyst til å lære mer om legemidler og legemiddelbruk.

Les mer

Diakonhjemmet Sykehus

Samarbeidspartnerne har gitt oss råd

Diakonhjemmet Sykehus og Lovisenberg Diakonale Sykehus samlet flere samarbeidspartnere til rådslag for å gi oss råd om hvordan vi kan bli et best mulig lokalsykehus. Resultatet ble 10 råd og 30 konkrete oppfordringer. 

Les mer

Diakonhjemmet hage

Diakonhjemmet bygger felles energisentral

Diakonhjemmet bygger nå en felles energisentral der geovarme og gjenbruk av overskuddsvarme fra sykehuset skal gjøre nye energigjerrige bygg tilnærmet selvforsynt med energi til varme /kjøling.

Les mer

VID

Høyt nivå på årets Forsker Grand Prix

Stipendiat og høgskolelektor Ellen Syrstad var først ute når ti forskere konkurrerte om stemmene på årets Forskning Grand Prix i Oslo.

Les mer

Diakonhjemmet Omsorg

Alle stilte opp for å ønske Ammerudlunden velkommen til Diakonhjemmet

Torsdag 4. april var det markering av at driften av Ammerudlunden sykehjem ble overtatt av Diakonhjemmet Omsorg.

Les mer

Diakonhjemmet Sykehus

Tore K. Kvien tildelt St. Olavs Orden

H. M. Kongen har utnevnt professor Tore K. Kvien til Ridder av 1. Klasse av Den kongelige Norske St. Olavs Orden. 

Les mer

Diakonhjemmet stiftelse

Historier om diakoni – norsk tekst

Hva betyr egentlig diakoni? I denne filmen møter vi ulike historier, og innfallsvinkler, til hva diakoni er i 2020. Vi får møte ansatte, studenter og frivillige, på Diakonhjemmet sykehus, ved Nordberghjemmet, ved VID Vitenskapelige Høgskole og ved Diakonhjemmet Stiftelse.

Les mer

Diakonhjemmet Sykehus

Sykehuset med nysatsning på frivillighet

Vi ønsker deg velkommen som frivillig til Diakonhjemmet Sykehus. Ditt bidrag er betydningsfullt for pasienter og ansatte. Vi håper at du som frivillig erfarer at dette også er meningsfylt for deg.

Les mer

Diakonhjemmet hage

Signerer klima-avtale med Oslo kommune

Diakonhjemmet er ny partner i «Næring for klima». Avtalen forplikter Diakonhjemmet til å bidra for å gjennomføre Oslos klimamål.

Les mer

Diakonhjemmet hage

Se Steinerud Omsorg bygges på to minutter

Nå bygges 124 omsorgsleiligheter på Diakonhjemmets eiendom på Steinerud. Se denne timelapse-filmen som viser hvordan det så ut før byggingen startet, og hvordan bygget reiser seg. Høsten 2020 skal bygget stå ferdig.

Se filmen her

VID

VID har blitt Miljøfyrtårn

Vi kan nå stolt fortelle at VID har blitt Miljøfyrtårn. I en høytidelig markering i Oslo rådhus 16. desember fikk VID overrakt et Miljøfyrtårn-diplom som et flott og synlig bevis på sertifiseringen.

Les mer

Diakonhjemmet hage

Frøen og Steinerud - ufremkommelige T-banestasjoner

Frøen og Steinerud er de nærmeste T-banestasjonene til Diakonhjemmet sykehus. Ingen av disse er universelt utformet. Det betyr at kommer du til stasjonen med barnevogn eller rullestol er det svært vanskelig, eller umulig, å komme seg videre. Se selv!

Se filmen her

Diakonhjemmet hage

Kranselag for Steinerud Omsorg+

762 mennesker har til nå vært involvert i byggeprosjektet Steinerud Omsorg+. Før alt står ferdig i september vil mer enn 1000 mennesker ha utført sine tjenester i bygget. Ikke rart det vanket mange godord og takk under kranselaget onsdag 26. februar.

Les mer